Tre avancerade tips för dig som spelar Texas Hold’em Limit

Limit Hold’em ring/cirkel spel är väldigt populära hos många online pokerrum. Att vinna dessa spel kräver att du använder dig av speciella strategier. Vissa är mer grundläggande än andra, som t.ex. att välja första handen.

Andra tekniker är mer komplicerade och användbara enbart under specifika omständigheter. Här följer tre avancerade tips som kan vara användbara när du spelar Limit Hold’em ring/cirkel spel:

1. Höj med en “drawing” hand för att köpa ett frikort.

När man får en flush draw eller en straight draw på floppen brukar de flesta spelare generellt att bara syna/spela denna hand. Oftast är det bäst att syna. Men ibland kan det bästa spelsättet vara att höja. Då du ska överväga att höja en draw, om du tror att det kan köpa dig ett frikort på turnen.

Till exempel, anta att potten är mellan dig och en annan motståndare. Du har position på din motståndare. Floppen är hjärter Q, hjärter J och spader 8, du har hjärter A och hjärter 4. Det är troligast att din motståndare har bättre kort än dig. Men du har en flush draw. Istället för att syna och hoppas på en hjärter eller ett A, ska du förmodligen höja. Din motståndare kommer då troligen att syna din höjning och checka dig på turnen.

På så sätt, om turnen visar en hjärter kan du satsa på den, och om du missar på turnen kan du fortfarande checka och se om du får en hjärter på rivern. Hade du däremot bara synat din motståndare, hade denne lika gärna kunnat höja på turnen. Så, om du synar, synar du en liten satsning och en stor satsning för att se rivern; om du höjer, blir det bara två små satsningar för att se rivern.

Självklar kommer ditt val över att höja eller syna även bestå av andra faktorer också. Men överväg möjligheten att köpa ett frikort som en potentiell anledning till att höja.

2. Syna på rivern med en stark men sårbar hand

För att vinna mer pengar ska du generellt satsa och höja när du har starka händer. Men det finns förhållanden då du endast ska syna. På rivern kommer situationer att uppkomma där du kanske har en stark hand som inte är the nuts (the nuts =bästa möjliga hand). Om det är många med i potten ska du ibland överväga att endast syna med dessa händer i stället för att höja.

Till exempel, anta att du har TT och fyra spelare är med i potten. The board is T952J. Du hade the nut hand innan rivern, som kompletterade en potentiell straight draw. Du har troligen fortfarande den bästa handen, men det finns en möjlighet att någon utspelar din hand på rivern.

Anta nu att någon satsar innan dig och det är två till spelare som ska agera efter dig. Vad skulle du göra? Jag råder dig att syna. Först, anta att du har en bättre hand än motståndaren som satsat; mest troligt är att denne motståndare bara kommer att syna om du höjer, du vinner en till satsning utan att höja.

Men om din motståndare som satsat har en bättre hand än dig, kommer du att förlora två satsningar från höjning eftersom att denne motståndare troligen kommer att höja igen, re-raise. Och om du höjer kommer du antagligen att skrämma bort de andra två spelarna som sitter efter dig, såvida de inte har straight. Om du bara synar, så kanske de spelare som sitter efter dig också synar, med händer som QJ eller AT.

På så vis kan du lika gärna vinna deras satsningar lika bra om du har den bättre handen. Men kom dock ihåg att om du höjer kommer de troligen att veta att de är slagna och lägga sig.

I grund och botten, om du synar har du potential att vinna extra satsningar om din hand är vinnare, eftersom spelare efter dig kanske också synar. Om du höjer, däremot, förlorar du den här potentialen att vinna extra satsningar, och då hamnar du i en position som gynnar någon med bättre hand än dig.

3. Ta övertag över folkets förväntningar av höjningar innan floppen

När någon gör en höjning innan floppen, förväntas generellt den personen att satsa/bet out på floppen, oavsett. Ibland är det dock bäst att alltid satsa/bet out på floppen om du har höjt innan floppen i speciella shorthand eller no-limit spel. Detta är inte fallet vid Limit Hold’em där många spelare ser floppen. Om det är fem eller fler spelare som ser floppen är det säkerligen poänglöst att försöka bluffa på den floppen, om du har missat den.

Men folk verkar förvänta sig att den som höjer innan floppen alltid satsar, så en som höjer innan floppen, i sen position, kan få se turnen gratis eftersom motspelarna väntar med att check-höja den som höjer innan floppen.

Du kan också använda denna psykologi till din fördel om du inte är den som höjer innan floppen. Om någon annan höjer innan floppen och bara några få spelare ser floppen, kan du förmodligen vänta dig att den personen kommer att satsa/höja på floppen, om det är en aggressiv spelare. Under dessa omständigheter kan du förmodligen vänta och sen check-höja.

Grunden är att vara uppmärksam på vad bordet förväntar sig av den som höjer innan floppen. Ibland förväntar sig folk att denne alltid satsar, även när det helt klart inte är bra att göra det (utom när denne får floppen). Analysera hur bordets dynamik är och hur det fungerar, försök se om du kan använda det till ditt övertag.

Lämna en kommentar