Poker och Texas hold’em för nybörjare

Är du ny i pokervärlden? Kanske inte provat nätpoker tidigare? Den här sidan hjälper dig att komma igång. Det vanligaste pokerspelet på nätet är Texas hold'em. Väljer du att börja spela det så är det viktigt att du sätter dig in i reglerna för Texas Hold'em. När du känner dig säker på regelverket så är det dags att välja en pokersajt som passar dig.

Ofta när man pratar om poker på Internet, handlar det om Texas Hold'em. Du kan lära dig spelreglerna för detta pokerspel på våra sidor om just Texas Hold'em. Här kommer vi att berätta om grunderna i pokerskolan, men du som redan suttit med i spelet en längre tid, kommer också att få en hel del strategier att ta del av i pokerskolan!

För dig som är ny och ska börja spela poker på Internet kan det vara bra att börja vid ett lågt bord, alltså ett bord där man inte behöver satsa så mycket pengar. Att satsa mellan 50 öre och 1 krona är en bra början. Detta är den avgift (stora och lilla mörken) som du måste betala för att få vara med i en pokerrunda.

Har du inte bra kort redan vid starten är det bara att lägga sig! Det gäller även om du redan har betalat stora mörken. Kom ihåg att inte chansa, lägg dina kort istället om du inte har en bra starthand. Det är det som skiljer en nybörjare från ett proffs på poker, att våga slänga sina kort när de inte är till din fördel.

Med tiden kommer du att lära dig att även en hand som till en början inte ser så bra ut, kanske med en låg kicker (sidokort) ändå kan ge bra utfall när de andra korten på bordet kommer ut och detta gör att du kan avancera ditt spel.

Och du – Lycka till med ditt spel!

Punkterna nedan hjälper dig att bli en bättre pokerspelare:

1. Träning, träning, träning

För att bli riktigt bra på något måste man träna. Det gäller även poker. Spela ofta och mycket. Förbättra dina kunskaper. Utveckla din egen stil. Läs på om poker och hur de andra framgångsrika personerna har spelat före dig och sedan utvecklar du ett eget poker spel som passar dig och din menatlitet.

2. Ha tillräckligt med marker

I inledningsskedet av en turnering är det viktigt att spela tight-aggressivt för att sakta och säkert öka på din egen stack. När blindsen senare höjs är det viktigt att du har tillräckligt många marker för att inte behöva ta onödiga risker för att rädda dig undan utslagning. Marker är som sagt väldigt viktigt att ha mycket av, så du kan följa med och spela det spelet du själv vill spela.

3. Lär dig att bluffa (och när du inte ska bluffa!)

Lär dig hur du ska bluffa. Bluffa trovärdigt. Var kreativ och oförutsägbar. Detta kan ta tid att lära sig, men det enda sättet är att träna på det och faktiskt köra igång med sitt bluffande.

4. Våga

Förr eller senare kommer spelet till den punkt där det är do or die som gäller. Då måste du börja spela aggressivt. Bra händer och mycket marker underlättar. När du väl blir lite tryggare än när du för första gången satt dig ner vid pokerbordet, så kör hårt och våga!

Är du redan en hyfsad pokerspelare kan du läsa här om hur du blir ännu bättre.

Lämna en kommentar