Bli en duktig pokerspelare

Så här blir du en duktig pokerspelare

Om du vill lyckas vid pokerborden så måste du lära känna dig själv och lära dig känna igen dina bästa och sämsta sidor. Kunskap om personliga svagheter och styrkor är a och o för alla pokerspelare, i vart fall för de som vill förbättra sitt spel och gå med vinst.

Ta beslutet: hobby eller jobb?

Ett viktigt beslut som alla pokerspelare behöver fatta är på vilken nivå de vill spela. Så fort du beslutat dig för om poker är en hobby eller ett faktiskt jobb för dig, så är det enkelt att avgöra när du vill spela och om du vill spela.

En hobby är tänkt att vara rolig, är det inte roligt så ska du inte spela. Om poker är ditt yrke så ska du se det som ett yrke; tycker du att jobbet är trist så är det dags att fundera på en annan karriär. Kort sagt: spela inte om du inte tycker att det är kul!

Känn dig själv

Den som vill lära sig poker, bli bättre på poker eller förvandla hobbyn till ett yrke måste känna sig själv och ha styrkan att titta på personliga svagheter och styrkor. Pokerspelare är generellt sett kända för att skylla nederlag på motståndare, på dåliga kort, på att pokeromgången spelades med för många händer och på andra möjliga bortförklaringar.

Känn dina brister och fördelar

När det inte finns några bortförklaringar är det enkelt att skylla på otur. Den som vill titulera sig som en bra pokerspelare behöver se bortom bortförklaringarna och analysera vad som egentligen gick fel och om felaktigheten kan korrigeras nästa gång. Kontrollera ditt ego

Att spela poker eller något annat spel eller sport med motstånd triggar automatiskt igång vinnarskallen. Dessvärre aktiveras även vårt sköra ego som har svårt att möta nederlag.

En bra pokerspelare måste ständigt kontrollera sitt ego och aldrig tillåta sig själv att tänka negativt eftersom det kan trycka självförtroendet i botten och därmed eliminera alla chanser till vinst. När du stöter på svårigheter i poker tacklar du dem på bästa sätt genom att tro på dig själv (utan att för den delen få hybris).

Spela aldrig poker upprörd

Att sätta sig vid pokerbordet och vara arg, frustrerad, ledsen eller upprörd är detsamma som att kasta pengar och dyrbar tid i sjön. När du är upprörd och orolig i kroppen så sänks automatiskt din kompetensnivå. Att gå från intelligent till ointelligent är sällan bra, speciellt inte när du spelar poker.

Om du upptäcker att ditt humör dalar så är det ingen idé att spela, om du redan befinner dig vid ett pokerbord så är det läge att lämna spelet, om än bara för en liten stund. Gör något annat och skingra tankarna för att sedan samla in dem igen när det är dags att spela.

Lämna en kommentar