Att tänka på när man väljer pokersida

De flesta pokersidor håller idag god klass. Marknaden har mognat de senaste åren och kvaliteten har överlagt successivt höjts. Du kan därför i princip välja helt på måfå och ändå vara i stort sett garanterad att göra ett hyggligt val. Samtidigt vore det synd att inte utnyttja det stora utbudet av pokersidor för att välja den sajt som är helt rätt för dig. Genom att utforska pokersidor utifrån en kvartett grundläggande faktorer kan du enklare identifiera den pokersida som passar dig bäst.

Säkerhet och licens

Det finns knappt några tvivelaktiga pokersidor på nätet idag, men det betyder inte att alla pokersajter har precis samma funktioner för säkerhet på plats. En bra pokersida bör ha många betalningsalternativ som dessutom bör vara säkra. Du bör enkelt kunna hitta information om vilket företag som står bakom sajten och se vilken licens du spelar under. Med licens från ett EU-territorium, såsom exempelvis Malta eller Gibraltar, spelar du skattefritt. Överlag bör du undersöka om pokersidan kan anses vara seriös och ha fokus på dig som spelare.

Spelutbudet

Texas Hold'em hittar du på precis varje pokersida. Den här spelformen har ju i princip blivit synonym med nätpoker. Vill du också kunna spela andra varianter får du titta lite närmare på och jämföra olika sajters spelutbud. De mest välsorterade pokersidorna har ett tiotal varianter medan andra sajter kompletterar Texas Hold'em med enbart Omaha och 7 Stud.
En annan fråga kring spelutbudet är förekomsten av turneringar och frågan om bredden i bord på olika insatsnivåer. Spelar du för mycket små insatser är du inte betjänt av bord för storspelare, och vice versa.

Bonusar

Vad gäller pokerbonusar finns i huvudsak två typer av belöningar. Den ena är startbonusar och den andra är lojalitetsprogram. Att kunna börja spela med en generös startbonus är kanske det optimala för dig som vill doppa tårna, men mer erfarna spelare har betydligt mer nytta av ett lojalitetsprogram. Många pokersidor erbjuder en kombination av de två belöningarna så att alla spelare kan känna sig välkomna.

Det är bara att du kikar runt för att se vilka pokersidor som kan ge dig mest för pengarna. Stirra dig dock inte blind på bonuserbjudanden. Se i stället förekomsten av ett bra erbjudande som just en bonus i tillägg till kvalitet i spelutbud, kundservice och så vidare.

Kundtjänst

Många pokersidor erbjuder kundtjänst på svenska, men det finns stora skillnader mellan olika sajter. För att underlätta kan du med fördel välja en sajt som erbjuder svensk kundtjänst och det dessutom via flera kanaler. En annan fördel är om det finns gott om information att söka fram på egen hand.

Lämna en kommentar