Odds för olika händer i No limit Texas Hold’em

I no limit Texas Hold’em , speciellt i turneringar, är spelaren ofta konfronterad med stora betar och höjningar. Det är kritiskt att om man är upp emot en stor bet att spelaren har någon form av förståelse om odds och värdet av den hand han eller hon har.

I no limit spel betyder ofta en stor höjning att du är upp emot en stark hand, och att veta oddsen du har mot en stark hand är mycket fördelaktigt. Du behöver ha rätt kunskap om odds så att du kan förbereda dig väl och lägga rätt bet mot dina medspelare samt även kunna veta vilka chanser de andra spelarna har mot dig.

Nedan är en pre-flop odds tabell för vanliga situationer att vara på sin vakt för.

No Limit Odds Tabell

AA vs. KK: AA har ca. 80% att vinna potten. Det samma gäller för alla överpar mot underpar.

AK vs AQ: AK har ca. 70% att vinna, AQ har ca. 26% och det är 4% chans att deal potten.

Ett Ess mot ett annat Ess med lägre kicker: Esset med högre kicker har i de flesta fallen ca. 70% chans att vinna, om inte båda kickers är låga, då ökar chansen att potten blir delad.

AK, AQ, AJ och andra höga kort mot fick par så som 77, 88 och 99: fick paren är lätta favoriter att vinna med ca. 55% chans att vinna. Om överkorten är av samma färg blir oddsen ungefär 53% mot 47% i favör för fick paren.

A10 vs. KQ och andra händer mellan dem: A10 har ca. 60% chans.

A10 vs. 78 och andra händer med två underkort: Överkorten har ca. 65% chans att vinna potten.

A10 vs. K 8 och andra händer där ett kort är i mitten: den höga handen har mellan 60-65% chans att vinna beroende på färgerna.

När du spelar poker är det viktigt att du har så mycket kunskap som möjligt vad gäller odds för olika slags händer som kan dyka upp på pokerbordet. Du måste vara på din vakt vad gäller odds, medspelare, kort, taktiker, tells och odds.

Texas Holdem poker är ett komplext spel på många sätt och du behöver läsa in dig på spelet samt även mycket övning för att bli en duktig pokerspelare.

Lämna en kommentar